Premiul Neurodiab 2018



Premiul Neurodiab 2018 – Premiile Şcolii de Vară Neurodiab 2018

TRADIŢIE

PARTENERIAT

PROFESIONALISM

 

 

În cadrul Şcolii de Vară Neurodiab 2018, s-au anunţat şi câştigătorii Premiului Neurodiab, premiu adresat tinerilor rezidenţi şi specialişti cu lucrări în domeniul Neuropatiei Diabetice şi al Piciorului Diabetic, deja o tradiţie pentru Societatea de Neuropatie Diabetică. Câștigătorii Premiului Neurodiab din acest an au fost: Dr. Mihaela Iftene - Constanța, Dr. Diana Sima – Cluj-Napoca, Dr. Claudia Topea - București și Camelia Vonica - Sibiu. Premiul Neurodiab 2018 constă în sponsorizarea participării câştigătorilor la Întâlnirea Anuală a Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD 2018), cel mai important eveniment ştiinţific european pe tema diabetului şi al complicaţiilor acestuia, care are loc în perioada 1-5 octombrie 2018, la Berlin (Germania). Câştigătorii Premiului Neurodiab vor avea ocazia să interacţioneze cu lectori de prestigiu din Europa și din lume, cât şi să dobândească cunoştinţe noi, extrem de folositoare în ceea ce priveşte diagnosticarea, tratamentul şi controlul diabetului şi al complicaţiilor acestuia.

Acordarea Premiului Neurodiab 2018 reflectă obiectivul Societăţii de Neuropatie Diabetică de a se implica activ în educarea şi dezvoltarea profesională a tinerilor medici. O altă secţiune a Şcolii de Vară a fost cea a prezentărilor de caz. Premiul Şcolii de Vară se acordă pentru cele mai bune prezentări de caz. Premianţii Şcolii de Vară Neurodiab 2018 au fost: Dr. Ana Maria Slabu, Dr. Diana Morariu şi Dr. Irina Mincu.

În cadrul Școlii de Vară, a fost organizat un concurs surpriză la care au participat 5 medici rezidenți. Pentru a putea răspunde la întrebările din concurs, participanții au trebuit să fie foarte atenți la prezentări, deoarece toate răspunsurile s-au regăsit în informațiile expuse. Concursul a fost moderat de Prof. Dr. Rodica Pop-Bușui. Câștigătorii concursului au primit următoarele premii: Dr. Oana Pârliteanu – premiul EASD 2019, Dr. Andrei Costache – Bursa WIP (Program de dezvoltare personală pentru medici și farmaciști), Dr. Ioana Hămbăşan – Bursa WIP, Dr. Irina Mincu și Dr. Simona Carniciu - participarea la Școala de Vară 2019 de la Sinaia. Medicii rezidenţi şi specialişti care desfăşoară activităţi în sfera neuropatiei diabetice sau a piciorului diabetic și doresc să se înscrie în cursa pentru Premiul Neurodiab 2019 pot trimite lucrările complete pe teme din aceste domenii, însoţite de un CV şi de o scrisoare de recomandare, la adresa de e-mail [email protected] până la data de 31 mai 2019. Câștigătorii Premiului Neurodiab 2019 vor fi anunțați în cadrul Şcolii de Vară Neurodiab 2019, care se va desfăşura în perioada 17-21 iulie 2019, la Sinaia. Premiul Neurodiab este sponsorizat de compania Wörwag Pharma GmbH&Co.KG.

 

INTERVIURI

 

Interviu cu Dr. Oana Pârliteanu

Ați participat la concursul „Cine ştie, câştigă!” inițiat în cadrul Școlii de Vară. Ce premiu ați câștigat?

Sunt câștigătoarea premiului I al acestui concurs nou pe care l-a organizat Neurodiab, în cadrul Şcolii de Vară. Concursul a fost o surpriză neaşteptată pentru noi toţi participanţii. Acest premiu constă în participarea la EASD 2019 de la Barcelona.

Ce v-a plăcut cel mai mult la acest concurs?

A fost un concurs interactiv, iar întrebările nu au fost foarte complicate. Am luat parte la toate sesiunile Şcolii de Vară şi am fost atentă la prezentările speakerilor. Cel mai interesant a fost modul în care au fost acordate punctele în funcție de complexitatea întrebărilor, respectiv de la 100 până la 400 de puncte pe întrebare. 

 

Interviu cu Dr. Ioana Hămbășan

Ați participat la concursul surpriză. Ce premiu ați câștigat?

Am câștigat locul III şi premiul constă într-o bursă WIP pentru medici, bursă care constă într-un training de dezvoltare personală, training organizat de Worwag Pharma şi Inspires.

 

Ce ați învățat din această experiență?

Participarea la acest concurs ne dezvoltă spiritul competitiv și spontaneitatea de a reacționa în fața diverselor provocări sau situații. Este o experiență prin care, indiferent de rezultat, fiecare are ceva de câștigat, iar interactivitatea concursului ne ajută să ne consolidăm informațiile și cunoștințele pe care le-am dobândit la Școala de Vară Neurodiab.

 

Interviu cu Dr. Simona Carniciu

Ce v-a plăcut la acest concurs?

Mi-a plăcut concursul pentru că mi-am dat seama că anii de practică contează mai puțin. Trebuie să fim la curent cu toate informațiile, iar aceste evenimente ştiinţifice ne ajută foarte mult. Abia aștept să vin și anul viitor.

 

Interviu cu Dr. Andrei Costache

Cum vi s-a părut modul de organizare al concursului?

A fost un concurs extrem de interesant, mi-a plăcut că a fost interactiv. Întrebările au fost foarte variate, iar dificultatea, din punctul meu de vedere, a fost bine aleasă. Au fost și întrebări simple, dar și întrebări foarte grele, ale căror răspunsuri au ținut de atenție, dar și de logică. Întrebări pentru ale căror răspunsuri trebuia să corelezi puțin lucrurile, trebuia să fi fost atent la prezentările speakerilor şi la discuţiile din timpul sesiunilor. A rămas acea atmosferă de concurs, de competiție, dar modul în care am interacționat cu ceilalți participanți a rămas unul prietenos și colegial.

 

Ce elemente ați apreciat cel mai mult în cadrul Şcolii de Vară?

Am fost impresionat de toate informațiile prezentate de speakerii invitați, persoane cu o adevărată prestanță în domeniile lor, personalități care fac parte din echipe de cercetare pe care nu le putem cataloga decât ca fiind vârfuri de lance în ceea ce se publică și în ceea ce se studiază în momentul de față, cu privire la diversele mecanisme ale patologiei diabetice, mai ales pe partea de neuropatie. Tot ceea ce ne-au expus a fost extrem de interesant, au fost informații de actualitate, extrem de utile, care ne-au ajutat să ne creăm o viziune și o înțelegere mult mai bună cu privire la această patologie și evoluția acesteia.