ParteneriAsociația de Podiatrie: partener științific

Asociația de Podiatrie a făcut cunoscut domeniul podiatriei în țara noastră, a pus bazele profesiei de podiatru – recunoscută oficial de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România, și a fost primită ca membru în Federația Internațională a Podiatrilor (FIP-IFP).

Asociația de Podiatrie a devenit vocea podiatriei în România și continuă să susțină dezvoltarea acestui domeniu de îngrijire medicală înalt specializată a piciorului, alături de informarea și educarea în domeniul îngrijirii medicale a picioarelor, în randul populației generale și, în special, în rândul persoanelor cu diabet.

 

Asociația Română de Educație în Diabet: partener științific

Asociația Română de Educație în Diabet militează pentru dezvoltarea şi promovarea rolului vital al educatorilor în diabet din România, datorită nevoii de educație terapeutică în rândul persoanelor care suferă de această afecțiune cronică și degenerativă. 

Educatorii în diabet, și anume asistentele medicale, asistentele de dietetică, chiropodiştii, psihologii, medicii specialişti, sunt instruiți în cadrul programelor de instruire specifică rolului lor. De asemenea, Asociația promovează conştientizarea importanţei îngrijirii specializate a persoanelor cu diabet și luptă pentru elaborarea de standarde acceptabile şi echitabile de îngrijire a acestora. 

 

eMedic.ro: partener media