Consiliul DirectorPreședinte: Cornelia BALA, Cluj-Napoca

Prof. Dr. Cornelia Bala este medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Profesor la UMF “Iuliu Hațieganu”, disciplina Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și președintele Asociației Române de Educație în Diabet. Aria sa principala de interes este rolul pe care îl joacă educația terapeutică în managementul diabetului zaharat și a complicațiilor sale majore.

Prof. Dr. Cornelia Bala

 

Fostul Președinte: Gabriela RADULIAN, București

Cu o experienţă de 25 de ani în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice, Prof. Dr. Gabriela Radulian este medic primar și Şefa Secției clinice II Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ,,Prof. dr. N. Paulescu” din București. De asemenea, Prof. Dr. Gabriela Radulian este de 9 ani profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” București, disciplina Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

 

Vicepreședinte: Tudor D. LUPESCU, București

Dr. Tudor Lupescu este medic primar neurolog cu competențe în neurofiziologie clinică (EEG, EMG, PEC).

 

Vicepreședinte: Gabriela I. CREȚEANU, Suceava

Dr. Gabriela Crețeanu este medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, precum și coordonatorul Centrului Județean de Diabet Suceava.

 

Secretar general: Bogdan FLOREA, Cluj-Napoca

Dr. Bogdan Florea este medic primar neurolog și unul dintre membrii fondatori ai Neurodiab, iar în acest moment are calitatea de Secretar general.
Din punctul de vedere al activității de cercetare științifică medicală, Dr. Bogdan Florea a fost prim-autor și co-autor a 13 articole medicale și a susținut 50 de prezentări medicale. Dr. Bogdan Florea a descoperit o nouă stare a creierului, care apare în timpul comelor profunde, și este inițiatorul proiectului Telemedicina în Epilepsie din România. 

 

Director științific: Alin O. ŞTIRBAN, Germania

Dr. Alin Știrban este director Endocrinologie și Complicații Diabetice, la Institutul pentru Cercetarea Metabolică Profil din Neuss, precum și câștigător al premiului de cercetare Fritz-Worwag în 2014. 

 

Membru: Eduard L. CATRINA, București

Dr. Eduard Catrina este medic primar chirurgie generală și Șef de Lucrări Chirurgie Generală, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București. 
Este unul dintre membrii fondatori ai Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab și este membru activ în cadrul Asociației de Podiatrie. Pe plan internațional, Dr. Eduard Catrina activează în Asociația Europeană de Management a Plăgilor (European Wound Management Association) și în Grupul de Lucru al Piciorului Diabetic din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (Diabetic Foot Study Group). 
Dr. Eduard Catrina este unul dintre cei 4 români certificați ca și trainer for foot trainers, organizat de Grupul Internațional de Lucru pe Picior Diabetic.

 

Președinți onorifici: 
Nicolae D. HÂNCU, Cluj-Napoca
Ovidiu A. BĂJENARU, București

Adresă:
Str. Ady Endre nr. 44, ap. 6/1 
400064, Cluj-Napoca, Romania
M: +40 743 999 333
E: [email protected]
W: www.neurodiab.org

COMITETUL ȘTIINȚIFIC

Ovidiu A. BĂJENARU, București
Eduard L. CATRINA, București
Doina CATRINOIU, Constanţa
Gabriela CREŢEANU, Suceava
Rucsandra DĂNCIULESCU, București 
Bogdan FLOREA, Cluj-Napoca
Mariana GRAUR, Iaşi
Cristian GUJA, București
Maria MOŢA, Craiova
Dafin F. MUREŞANU, Cluj-Napoca
Cristian G. FALUP-PECURARIU, Braşov
Amorin R. POP A, Oradea
Cristian D. POPESCU, Iaşi
Gabriela RADULIAN, București
Ioan A. VEREŞIU, Cluj-Napoca
Romulus Z. TIMAR, Timişoara