Program Educațional UNITEDSocietatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab este partener științific al Programului Educațional UNITED de actualizare a pregătirii profesionale a medicilor de familie în domeniul neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic. Scopul programului este reducerea numărului de amputații și îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu diabet. 

În conformitate cu misiunea societății noastre de a explora, promova și dezvolta domeniului neuropatiei diabetice, invităm medicii de familie din România să participe la atelierele de neuropatie diabetică și picior diabetic desfășurate de Societatea Națională de Medicina Familiei și Asociația de Podiatrie. Programul se desfăşoară sub egida D-Foot International.

Importanţa elaborării unui program educaţional coerent, care să susţină dezvoltarea continuă a medicilor de familie în domeniul neuropatiei diabetice şi al piciorului diabetic, rezidă din faptul că numărul amputaţiilor la nivelul membrelor inferioare cauzate de neuropatia diabetică este în continuare foarte crescut în România.

Atelierele susţinute de către formatori acreditați în medicina familiei au început în iunie 2018 şi sunt acreditate de către Colegiul Medicilor din România cu câte 6 puncte EMC. Este confirmat, în acest moment, că atelierele vor continua şi în perioada 2019-2020.  

În anul 2018, în cadrul celor 37 de ateliere de formare susținute de cei 25 de medici de familie formatori au fost instruiți 818 de medici de familie de pe întreg teritoriul țării. Ţintele programului educaţional au fost: prevenirea, diagnosticul precoce, examinarea, tratarea și managementul neuropatiei diabetice, respectiv a piciorului diabetic.

Participarea la aceste ateliere este o șansă pentru medicii de familie de a contribui la reducerea numărului de amputații în rândul persoanelor cu diabet și care au complicații la nivelul picioarelor.

Societatea noastră va continua să sprijine profesioniștii din domeniul sănătății, pentru a crește calitatea serviciilor medicale de îngrijire a persoanelor afectate de neuropatie diabetică.

Vă invităm să consultați pagina de mai jos pentru înscrieri și informații suplimentare:

ÎNSCRIE-TE LA ATELIERE AICI