Quo vadis Podiatria in Romania?

13.10.2016O vorbă înţeleaptă spune că unde nu-i cap, e vai de picioare. Nimic mai adevărat şi acum, când cu un ochi râdem spre soarele ultimelor zile frumoase, iar cu unul plângem, gândindu-ne la iarnă şi gheţuş ori la suferinţele cauzate de diabet, este momentul potrivit să vorbim despre picioare, din punct de vedere medical.

Există o specialitate care se ocupă de picioare şi ea se numeşte podiatrie

În aprilie 2015 a luat fiinţă şi în România Asociația de Podiatrie. Scopul ei este să cultive conceptele de ingrijire a picioarelor in populatia generala, in special in randul persoanelor cu diabet si crească nivelul îngrijirii pentru persoanele cu probleme la nivelul picioarelor. Dezvoltarea unei specialități medicale complet noi în România, cum este podiatria presupune demersuri anevoioase şi sistematice, dar cu ambiţie şi având în faţă nevoile celor aflaţi în suferinţă s-a reuşit ca din septembrie 2015 să existe şi la noi primii formatori în podiatrie, în îngrijirea piciorului diabetic.

Asociația de Podiatrie a luat fiinţă la iniţiativa Dr. Norina Alinta Gâvan, cea care din poziţia de preşedinte al asociaţiei a luptat și luptă pentru dezvoltarea și promovarea podiatriei în România.

http://www.sfin.ro/actualitate/comunicate-de-presa/quo-vadis-podiatria-in-romania/