Tinerii medici trebuie să fie încrezători în forţele lor

20.07.2015



Tinerii medici, rezidenţi şi specialişti, reprezintă viitorul sistemului medical din ţara noastră. Tocmai de aceea, accentul trebuie să cadă pe formarea cât mai corectă a acestora, dar şi pe insuflarea de către formatorii cu experienţă a dorinţei de a se implica necondiţionat în specialitatea aleasă.

În cazul specialităţii de diabet, nutriţie şi boli metabolice, conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică, a declarat pentru www.sănătateatv.ro în cadrul Şcolii de Vară Neurodiab 2015 ce s-a desfăşurat în perioada 17-18 iulie 2015 la Sinaia, că lucrurile nu sunt tocmai simple, dar cu multă implicare şi curaj toate greutăţile pot fi depăşite. Iar tot imboldul trebuie să vină de la specialiştii cu experienţă, care îi instruiesc pe tinerii medici.

„Parcurgem un moment deloc simplu, mai ales în ceea ce priveşte rezidenţiatul în diabet. Din păcate, în jurul specialităţii noastre sunt tot felul de discuţii. Şi am spus colegilor mei, de generaţia mea, că trebuie să fim atenţi. Dacă nu vom reuşi să transmitem tinerilor noştri o siguranţă a specialităţii, atunci o să asistăm la o reducere a numărului celor care vor alege şi vor activa în specialitatea de diabet. Eu am încredere în noile generaţii de medici şi voi fi mulţumit dacă o să mă trateze generaţia aceasta tânără, atunci când va fi cazul”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu.

În acelaşi timp, conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu are un mesaj şi pentru tinerii medici, îndemnându-i la o perfecţionare continuă, dar şi la respect şi încredere în forţele proprii.

„Tinerii medici trebuie să fie încrezători în forţele lor şi mai ales să încerce să se desprindă de multe lucruri de care ei nu îşi dau încă seama, lucruri care vin din păcate dintr-un trecut nu prea îndepărtat. Le spun rezidenţilor mei, de câte ori am ocazia, că făcând politicos lucrul acesta pot să-şi susţină un punct de vedere în faţa oricui. Nimeni nu trebuie să inhibe în niciun fel. Dacă există politeţea relaţiei cu orice important profesor sau lider de opinie, atunci lucrurile vor evolua de la sine şi vor evolua într-un mod pozitiv”, a mai precizat conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu.

Detalii suplimentare gasiti in comunicatul de presa atasat.

http://www.sanatateatv.ro/stiri-medicale/conf-univ-dr-ioan-andrei-veresiu-tinerii-medici-trebuie-sa-fie-increzatori-in-fortele-lor/